Феновете на Левски определиха най-заслужилия футболист 14.01 | 12:30

Това е Георги Иванов - Гонзо следван от Наско Сираков

От Краси Киров

Феновете на Левски определиха най-заслужилите футболисти на клуба в анкета проведена между тях.

Според излезлите днес резултата най-заслужил футболист на Левски е Георги Иванов – Гонзо. На второ място се нарежда друга легенда на "сините" - Наско Сираков.

Ръководството на Левски реши да даде възможност на феновете да определят най-заслужилите живи легенди на тима в навечерието на 100-годишнината.

Още тогава от клуба поясниха, че не става въпрос за сформиране на идеален отбор или да се обявява най-добрия футболист на сините за всички времена.

Това е част от програмата за 100-годишнината на клуба. Интересното е, че в анкетата трябваше да има само живи легенди на клуба, като в нея се появява и най-голямата легенда на сините – Георги Аспарухов – Гунди.

Георги Иванов – Гонзо е най-големия любимец на феновете в последните 15 години след като е рекордьор по отбелязани голове във Вечните дербита с ЦСКА. Гонзо има цели 15 гола на своята сметка във вратата на "червените".

Наско Сираков пък е номер 1 във вечната голмайсторска листа на Левски със своите 206 гола. Третото място е за Гиби Искренов известен като "радостта на народа".

Елин Топузаков и Даниел Боримиров също попадат в топ 5 като двамата бяха част от звездния тим преди 7-8 години стигнал до ¼ финалите в Купата на УЕФА.

Резултати от анкетата:

1. Георги Иванов - 1467 гласа

2. Наско Сираков - 1252

3. Божидар Искренов - 774

4. Даниел Боримиров - 699

5. Елин Топузаков - 687

6. Павел Панов - 646

7. Димитър Иванков - 629

8. Стефан Аладжов - 577

9. Георги Аспарухов - 553

10. Кирил Ивков - 422

11. Борислав Михайлов - 412

Резултатите oт анкетата станаха известни след преброяването на гласовете от специално сформирана комисия от представители на медии, на НКП Левски и служители на клуба.

Комисията бе в състав: Христо Василев (представител на НКП), Ина Тодорова (представител на НКП), Димитър Байлов (говорител на НКП), Ростислав Русев (журналист от в-к Труд), Желю Станков (журналист от в-к Тема Спорт) и Иван Гълъбов (представител на ПФК Левски).

Водещи

Най-четени