Феновете на Левски поискаха главата на Тодор Батков 19.03 | 11:05

Привържениците искат външен одит на клуба и раздяла на адвоката с акциите му

От Божидар Азманов

Привържениците на Левски се обединиха около позицията Тодор Батков да напусне Левски, като се раздели с контролния пакет акции на клуба.
Вчера "сините"фенове се събраха на специална среща в кафето на Националния клуб на привържениците, за да обсъдят бъдещето на клуба, а след това излязоха със специална декларация.

В нея се иска Батков да допусне външен одит и ревизия на финансовото състояние на клуба, както и да се раздели с акциите си при прозрачна процедура. Освен това феновете искат всички членове на Управителния съвет да подадат оставки.
Отчайващото състояние на Левски през този сезон възбуди духовете и настроенията срещу адвокат Тодор Батков. Неадекватното управление на клуба достигна своята кулминация през този сезон. Той започна със срамно отпадане от казахстанския Иртиш в Лига Европа, а до този момент тимът смени трима треньори, двама спортни директори и няколко помощници се извъртяха в Левски.
В момента тимът е седми в А група и загуби три пъти подред от ЦСКА в А група. Още по неприятното е, че в юбилейния си сезон "сините" не са отбелязали дори гол на "червените" от игра в пет поредни мача. За капак трябва да се спомене и грозната сцена при представянето на Ивайло Петев на "Герена", за която адвоката има известна вина. Ситуацията около незавърешния сектор А, който трябваше да бъде подарък за 100-годишнината на Левски също тежи на Тодор Батков.
Декларацията на феновете на Левски можете да видите в Sporta.bg

Водещи