Феновете на Ливърпул избраха Луис Суарес за №1 29.05 | 07:24

Уругваецът изпревари в класацията легендите Стивън Джерард и Джейми Карагър

От Константин Симидчийски

Уругвайският голмайстор Луис Суарес бе избран от феновете на Ливърпул за №1 през отминалия сезон, потвърдиха "червените" сред официалната си уебстраница.

Суарес спечели впечатляващите 64% от гласовете в анкетата, докато на втора и трета позиция завършиха съответно капитанът Стивън Джерард и клубната легенда Джейми Карагър. Както е известно, последният изигра своя финален сезон с червената фланелка.

Датският национал Даниел Агер и новото попълнение Филипе Кутиньо допълниха Топ 5 на феновете.

"Това е нещо невероятно за мен. Това е важен момент в живота ми. Знаейки, че феновете ме подкрепят", заяви Суарес след получаването на приза.

И този сезон не бе никак лек за уругваеца, който бе наказан за десет мача след ухапването на Бранислав Иванович в дербито с Челси.

"Работата ми е да помагам на отбора, като винаги давам най-доброто от себе си на терена. Надявах се, че ще завършим сезона с по-добри позиции. Мисля, че сме готови за следващата кампания", каза още нападателят.

Луис Суарес завърши сезона с 23 отбелязани гола във Висшата лига, като бе и един от основните претенденти за №1 в анкетата на Асоциацията на професионалните футболисти. Отличието обаче отиде в ръцете на Гарет Бейл от Тотнъм.

Водещи

Най-четени