Феновете на Локо (Пд) дадоха ултиматум на Коко Динев 09.06 | 14:38

Привържениците искат акциите на клуба до 3 дни

От Божидар Азманов

11 футболисти плюс треньорския щаб съдят Локомотив (Пловдив) за неполучени възнаграждения, а само претенциите на треньора Александър Станков са за 31 500 лева.

Това съобщиха привържениците на клуба, които днес дадоха съвместна пресконференция с почетния президент на "черно-белите" Христо Бонев

Според документите, които бяха показани на брифинга, "смърфовете" дължат над 5 милиона лева, но въпреки това получиха лиценз за следващия сезон.

4,862 милиона са старите задължения, а 787 хиляди - новите или общо 5,649 милиона лева. Адвокат Димитър Колев показа в детайли дълговете, като даде на медиите да фотокопират исковете.

Локомотив е получил около 2,8 милиона лева кредити от фирми, задълженията към персонала са кръгло 600 хиляди лева, а още 400 хиляди са новите дължими суми към играчи и бивши треньори.

Привържениците отново призоваха Динев да им предостави акциите до три дни, а намерението им е да спасят клуба и той да продължи да играе в А група.

Христо Бонев пък заяви, че снощи след 22:00 часа е имал разговор с Динев, който се беше изключил от общественото внимание за дълго време. Бонев е поискал от бизнесмена да изпрати пари, за да се платят заплати на хората, които работят на стадиона и не са получавали от Нова година насам нито лев.

Самият Динев пък смята, че Христо Бонев е единственият, на когото може да вярва и ще му даде акциите, които да бъдат предадени на нов собственик.

Най-четени