Феновете на Реал Мадрид искат Рафа Бенитес за треньор 11.01 | 21:50

Втори най-желан е Йоахим Льов, докато на трето място се нареди Михаел Лаудруп

От Константин Симидчийски

Феновете на Реал Мадрид желаят Рафаел Бенитес за наследник на Жозе Моуриньо в испанската столица. Поне това показа проучване на спортен ежедневник №1 в страната "Марка".

Както е известно, все по-упорито се говори, че Жозе Моуриньо кара своя последен сезон на "Сантяго Бернабеу". Португалецът често попада в центъра на скандали, а конфронтацията му с капитана Икер Касияс сякаш съвсем го засили към изхода.

Подобна е и ситуацията с Рафа Бенитес, чийто договор с Челси изчита през лятото. Собственикът на "сините" Роман Абрамович пък вече гледа към Хосеп Гуардиола, който е цел №1 на руския милиардер за лятото.

"Марка" проведе анкета сред притежателите на членски карти на Реал Мадрид, като Рафаел Бенитес събра общо 21.4% от гласовете на всички "сосиос".

Втори с 19.5% се нареди селекционерът на Германия Йоахим Льов, докато бившият футболист на клуба и настоящ мениджър на Суонси Михаел Лаудруп остана трети с 15.6% от гласовете.

Освен всичко това, феновете на Реал Мадрид бяха попитани и относно самия Жозе Моуриньо. 54% от тях се изказаха в подкрепа на португалеца, докато 42% изявиха предпочитания той да напусне клуба през лятото. 62% се съгласиха, че действията на Специалния вредят на имиджда на "кралския клуб", докато 33% не се съгласиха с подобно твърдение.

Помолени да оценят работата на Жозе Моуриньо по десетобалната система, анкетираните 704 "сосиос" му поставиха обща оценка от 6.68.

Най-четени