Феновете на Юнайтед избраха Нани за №1 през септември 03.10 | 20:32

Нани получи 36% от около 15-те хиляди регистрирани гласа, оставяйки на второ място Уейн Рууни (26%) и Давид де Хеа (19%)

От Мариян Найденов

Намиращият се в невероятна форма Луиш Нани бе определен за най-добър футболист на Манчестър Юнайтед за месец септември от феновете на тима, гласували за това в официалната страница на английския шампион.

Гласуването можеше да се осъществи в седем версии на уебстраницата - английска, испанска, арабска, китайска, френска, японска и корейска, като крилото бе поставен на първо място в четири от тях. Нани получи 36% от около 15-те хиляди регистрирани гласа, оставяйки на второ място Уейн Рууни (26%) и Давид де Хеа (19%). Сред номинираните попаднаха още Фил Джоунс и Райън Гигс.

Месец септември определено бе силен за португалския техничар, който отбеляза единственото попадение при равенството 1:1 със Стоук на негостоприемния "Британия". Нани се разписа и в дербито с Челси на "Олд Трафорд", като помогна и за това да бъде избегнато изненадващо поражение срещу Базел в Шампионската лига.

Междувременно "червените дяволи" вече мислят за дербито с Ливърпул на "Анфийлд" на 15 октомври. Мениджърът на Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се надява, че ще може да разчита на възстановяващите се от травми Неманя Видич, Крис Смолинг и Том Клевърли, чието участие в сблъсъка с мърсисайдци все още е под въпрос.

Сръбският капитан на Юнайтед е извън игра още от първия кръг на кампанията, докато Смолинг и Клевърли се възстановяват от контузии съответно в слабините и крака.

"Най-важното в случая е работата, която те биха успяли да свършат по време на международната пауза", коментира Фъргюсън.

"Очакваме от тях да се потрудят здраво, което би ги довело до състояние, позволяващо им да играят на "Анфийлд". Не можем да отпътувам натам с играчи, които са едва наполовина възстановени. Нужни са ни футболисти, които са напълно фокусирани и пределно готови физически", добави сър Алекс.

Водещи