Феноменът Димитров с първа титла в ATP! 20.10 | 18:30

Суперталантът на България записа величествен обрат срещу номер 3 в света Давид Ферер

От Иво Вецев

Григор Димитров най-накрая го направи! Българският феномен в тениса стигна до първата си титла от ATP, след като в неповторим двубой обърна №3 в света Давид Ферер и стигна до успеха с 2:6, 6:3, 6:4 на турнира в Стокхолм.

При първото си завръщане в шведската столица, след като прекрати договора си с местната академия, 22-годишният тенисист показа брилянтен тенис, а от старите му грешки и неточности имаше помен само в първия сет. 

Той допусна много непредизвикани грешки, но това не му повлия на психиката и с невероятна устойчивост при собствения сервис и брилянтни отигравания при пробивите срещу Ферер във втория и третия сет българският №1 стигна до невероятния успех.

Това, което най-вече трябва да се отбележи в срещата, е фактът, че Григор не показа старите си слабости и не падна психически в нито един момент, а дори напротив - той се представи на ниво, в което рядко сме го виждали в толкова завързани битки.

Това е първа титла от ATP за Димитров, който едва за втори път играе финал на турнир от ATP. Предишният му опит бе срещу Анди Мъри в Бризбейн, но тогава той не успя да надскочи себе си.

В същото време това е втора негова победа над играч от топ 3, след като по-рано през годината спечели срещу Новак Джокович.

За първата си титла Григор ще прибере близо 100 хиляди евро, а в понеделник при трябвало да е новият №22 в световната ранглиста.

Повече подробности за първата титла на Григор Димитров вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени