Ферари няма да фаворизира Алонсо или Райконен 13.09 | 07:15

На двамата пилоти ще бъде даден равен шанс в надпреварата за титлата през 2014-та

От Краси Киров

Шефът на Ферари Стефано Доменикали заяви, че привличането на Кими Райконен в отбора не е ход "анти - Алонсо".

Фернандо Алонсо в момента е безспорен номер 1 в Скудерията и много хора в падока се чудят как той ще приеме назначението на толкова силен пилот и характер, какъвто е Райконен.

През 2007-ма година отношенията между Алонсо и Хамилтън в Макларън достигнаха критични стойности, но Доменикали изрази увереност, че подобно нещо не може да се случи при Ферари.

"Тези предположения ми напомнят футболните фенове, които се страхуват от противниковитеотбори, защото имат толкова силни нападатели и се надяват, че те ще се скарат помежду си за топката," иронично подметна отборния шеф в официалния сайт на "черните кончета".

"За всеки, който си мисли, че изборът на Кими е един вид "анти - Алонсо", бих казал, че във Ферари всеки знае, че отборните интереси са на първо място, чак след това са индивидуалните."

"Фернандо е ключова фигура за отбора и ще продължава да бъде за дълго време. Сигурен съм, че той е щастлив от факта, че подсилихме отбора, защото той е достатъчно интелигентен, за да разбере, че силният отбор може да бъде само предимство."

Доменикали настоява, че на двамата пилоти ще бъде даден равен шанс в надпреварата за титлата през 2014-та, докато някой няма ясно предимство.

"Нищо няма да се промени в политиката на отбора," добави той.

"Щом шампионатът започне, нашите пилоти винаги са имали равен шанс. Винаги е било така и винаги ще бъде. След това, ако по време на сезона единият от пилотите може да помогне на другия, с оглед класирането и точките, то е нормално това да се случи и това е правилният модел."

"Ставало е в миналото и ще става и за в бъдеще, както всички пилоти на Ферари са демонстрирали. Ставало е по времето на Фанджо и Колинс, при Сало и Ървайн, когато финландецът подари победата на Еди, за да му помогне, Райконен също помагаше на Маса, и Фелипе помагаше на Алонсо."

"Колкото до "дрийм тийма", не съм от типа, който мечтае с отворени очи, не е в природата ми. Само бих казал, че комбинацията Алонсо и Кими е най-добрата, която може да има във Формула 1 в днешно време, от гледна точка на талант, опит, състезателен дух и умение за развитие на автомобила."

Водещи

Най-четени