Ферари отдаде почит на трагично загиналия Марко Симончели 22.03 | 14:37

Фернандо Алонсо, Фелипе Маса и част от екипа на Ферари посетиха фаталния завой №11 на пистата "Сепанг" в Малайзия, на който се случи нещастието

От Мариян Найденов

Този уикенд ще се проведе Гран При на Малайзия на пистата "Сепанг", на която на 23 октомври в ужасяващ инцидент загина италианският мегаталант в моторните спортове Марко Симончели.

По този повод Фернандо Алонсо, Фелипе Маса и част от екипа на Ферари отдадоха почит на загиналия мотоциклетист, като посетиха фаталния завой №11, на който се случи нещастието.

Симончели стана световен шампион през 2008 при 250-кубиковите мотори, а след това се премести в "кралския клас". Само на 24-годишна възраст той срещна своята смърт именно на "Сепанг" а на погребението му в родния град Кориано до Римини присъстваха около 20 000 души.

В знак на уважение и почит седемчленният екип, който посети въпросния завой, се снима с табела, на която пишеше "Sic, sempre con noi" ("Сик (прякора на Симончели), винаги с нас"). На табелата бяха изписани още емблемата на Ферари, италианския флаг и номерът на италианския мотоциклетист - 58.

Алонсо очевидно не се чувстваше добре, но все пак сподели, че светът на моторните никога няма да е същият.

"След инцидента с Марко от миналата година, състезанията тук винаги ще са тъжни. Ще бъде трудно и сложно да се състезаваме, като знаем, че един от колегите ни загина тук".

"Ние направихме една снимка тук. Аз, Фелипе и още няколко момчета от екипа, точно на завой №11. Тя е в негова почит. Всички в семейството на Ферари, както и целият италиански народ, ще помним Марко, а това е най-важното", промълви звездата на "черните кончета" и Формула 1.

Водещи

Най-четени