Ферари показа как изглежда новия болид F138 01.02 | 15:40

Името на новата разработка на "черните кончета" идва последните две цифри на настоящата година

От Краси Киров

В първия ден на месец февруари от Ферари решиха да зарадват феновете си, като пуснаха няколко снимки, разкриващи новия болид на тима - F138.

Името на новата разработка на "черните кончета" идва последните две цифри на настоящата година, а освен това е и знак на уважение от страна на италианския конструктор към двигателите V8, които ще са във Формула 1 за последна година. Това е 59-ият едноместен болид произведен от екипа на Маранело.

F138 беше разработен във въздушния тунел на Тойота в Кьолн, след като от Ферари взеха решение да затворят своя, за да го подобрят, а новата кола е еволюция на досегашния F2012, но с подобрено окачване. Направени са сериозни промени и в аеродинамиката на колата, което ще позволи по-добро представяне в квалификациите.

Освен това новият болид е разработен от два екипа - този, който се занимава с F138, както от части и от този, който се занимава с прототипа за 2014 година. Очакванията са новото Ферари да се представи по-добре на първите тестове в Херес от 5 до 8 февруари, за разлика от своя предшественик.

"Нашата цел е да имаме много добра кола, която от самото начало да се помогне на нашите пилоти да се борят за първото място", сподели Доменикали.

"За съжаление, през последните години имаме такъв чак през зимната част от сезона и просто не бяхме способни да поддържаме постоянни резултати през цялата година. Опитахме се да погледнем в нашата организация и да подобрим ефективността в подготовката на болида за новия сезон", сподели още шефът на "черните кончета".

Пилоти на отбора отново ще са Фернандо Алонсо и Фелипе Маса, като бразилецът първи ще тества новия F138 на пистата "Херес" по време на първите тестове за сезона.

Водещи

Най-четени