Ферари показва новия болид на 3 февруари 11.01 | 14:27

Отборният директор на "черните кончета" Стефано Доменикали потвърди слуховете, че Скудерията ще покаже болида си за сезон 2012 на 3 февруари в базата на тима в Маранело

От Мариян Найденов

Отборният директор на Ферари Стефано Доменикали потвърди слуховете, че Скудерията ще покаже болида си за сезон 2012 на 3 февруари в базата на "черните кончета" в Маранело. Той каза още, че към тима ще се присъедини директорът на спортната програма на Бриджстоун Хирохиде Хамашима. Японецът ще заеме поста директор на отдела за изследване на гумите в Маранело.

На ежегодното събитие на Скудерията - "Wroom", Доменикали призна, че Ферари е изправен пред нови очаквания за предстоящия сезон и заяви че подходът му ще остане спокоен и хладнокръвен.

"Няма да има полза, ако започнем новия сезон с безпокойство, така че няма смисъл да се подлагаме на стрес", отбеляза той. "Знаем, че сезонът ще е важен и деликатен от много гледни точки, но това е част от спорта, и от този тип ситуации, в които Ферари функционира."

"Явно е, че има очаквания, с които ще трябва да се справим по възможно най-добрия начин. Емоционалната страна е важна, особено в тим като нашия, така че моят подход винаги е бил да съм спокоен, хладнокръвен и мотивиран. Не трябва да се губи мотивация, ако стартът не е добър и не трябва да сме много позитивни, ако в началото нещата са добре", добави отборният директор на Ферари.

Доменикали допълни още, че с привличането на Хамашима в лагера на Ферари, ще бъдат премахнати проблемите с гумите, които отборът изпитваше през миналата година.

Водещи

Най-четени