Ферари ще представи болида си през февруари 2012 22.12 | 19:54

Ферари ще последва примера на повечето от големите отбори във Формула 1 и ще представи болида си за сезон 2012 следващия февруари

От Даниел Любомиров

Ферари ще последва примера на повечето от големите отбори във Формула 1 и ще представи болида си за сезон 2012 следващия февруари.

Президентът на Скудерията Лука ди Монтедземоло разкри плановете на отбора и подчерта, че няма да се задоволи с подгласническо място през сезона и ще иска единствено световна титла.

Фернандо Алонсо спечели за Ферари единствената победа през 2011-та на пистата Силвърстоун, но като цяло бе видно, че борбата му срещу състезателите на Ред Бул и МакЛарън е неравна, защото възможностите на италианския отбор не стигаха за първо място.

"Тази година показахме, че можем да губим, но мисля, че е време да прекратим това си поведение", каза Монтедземоло пред Gazzetta dello Sport. "Време да започнем да печелим отново."

"Новият болид е иновативен проект и може да се види, че сме обърнали внимание на всеки детайл", допълни президента на отбора, който за последно стана шампион през 2007-ма година в лицето на Кими Райконен.

Този сезон Ферари остана на трета позиция при конструкторите със значително изоставане от МакЛарън и Ред Бул.

Първите тестови сесии за новия сезон ще се състоят на пистата в Херес на 6-ти февруари и именно тогава Скудерията ще покаже новото си возило. Междувременно Монтедземоло изобщо не се постара да потуши спекулациите, че 2012-та ще е последна за Фелипе Маса в отбора.

"Той може и да продължи, но Ферари винаги се оглежда за нови възможности", каза Монтедземоло по адрес на бразилеца, който не е печелил Гран при от опасния инцидент, който претърпя в състезанието на Хунгароринг през 2009-та година. Този сезон пък Маса не можа да се вмести дори в топ 4.

"Ние не сме доволни от него, а и той не е доволен от себе си. Сигурен съм обаче, че с новата кола ще може да стопля гумите по-бързо и да бъде по-конкурентен на пистата", продължи Монтедземоло.

"Фетел е интелигентно момче, да, но не бих сменил с никого Алонсо, защото той е най-добрият пилот във Формула 1", завърши президентът на Ферари.

Водещи

Най-четени