Фернандо Алонсо със старт №200 в Малайзия 21.03 | 20:59

Испанецът пази добри спомени от предишните си участия на "Сепанг"

От Константин Симидчийски

През този уикенд керванът на Формула 1 ще гостува в Малайзия, а стартът на пистата "Сепанг" ще бъде по-специален за един от големите фаворити за световната корона - Фернандо Алонсо.

Пилотът на Ферари ще отпразнува своето състезание №200 досега, което го поставя и на 14-а позиция във вечната класация на "кралските гонки". Испанецът се намира на само две състезания разстояние от Жан Алези и Ален Прост, които имат по 202.

Именно "Сепанг" е една от най-добрите дестинации, където Фернандо Алонсо може да отпразнува подобно постижение. Испанецът пази отлични спомени от трасето в Малайзия, където има записани три победи от общо 11 състезания, като четири пъти е завършвал на подиума, седем пъти е бил сред първите десет и на два пъти е завоювал пол-позишън.

Поводи за радост на "Сепанг" Алонсо имаше и през миналата година, когато успя да спечели състезанието със своя F2012. Тогава испанецът оглави колоната от осмо място, възползвайки се от добрата стратегия на Скудерията и от собствените си умения на мокрото трасе.

Двукратният световен шампион стартира добре и новия сезон във Формула 1, завършвайки втори в Гран при на Австралия в Мелбърн. Победител тогава стана Кими Райконен.

Водещи

Най-четени