Фернандо Алонсо ще се бори до последно за второто място 06.10 | 07:14

Испанският пилот на Ферари все още има мотивация за добро представяне до края на сезона

От Краси Киров

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо сподели, че въпреки вече несъществуващите си шансове да се пребори за титлата през този сезон, асът на Ферари все още се чувства мотивиран да завоюва втората позиция в крайното класиране при пилотите.

Испанецът вече не разполага с шансове да победи Себастиян Фетел за шампионската корона, като е повече от вероятно германецът да отвори шампанското още този уикенд на "Сузука".

Алонсо обаче продължава битката с Дженсън Бътън за второто място в генералното класиране, като двамата бивши световни шампиони са разделени от само 1 точка в таблицата.

Говорейки преди предстоящия старт в Япония, Алонсо сподели амбиция да окупира второто място за втори пореден сезон, както се случи и през 2010. Тогава ибериецът отново отстъпи единствено на шампиона Себастиян Фетел.

"Дори да е вярно, че вече нямаме дори математически шансове за титлата, пред нас все още има много причини да запазим висока мотивация до края", коментира Алонсо.

"На първо място стои втората позиция в класирането при пилотите. Имайки предвид начина, по който протече този сезон и тоталната доминация на Фетел, който един-единствен път не успя да се качи на подиума, да завърша втори би било чудесен резултат за мен и отбора".

"Четирима пилоти ще си оспорваме второто място, като пред мен предстои битка с Марк Уебър и двамата състезатели на МакЛарън. Предполагам, че ще трябва да изчакаме до състезанието на "Интерлагос", за да видим каква ще бъде развръзката", прогнозира испанецът.

"Определено няма да бъде лесно, имайки и предвид, че основните ми съперници имат леко предимство по отношение на своите болиди. Във Ферари отлично знаем, че трябва да бъдем перфектни, ако искаме да постигнем целта си. Ще дадем всичко от себе си до самия край", завърши двукратният световен шампион.

Водещи

Най-четени