Фетел е от друга планета - потегля първи и в Бразилия 23.11 | 20:20

Марк Уебър се класира 4-ти преди последното състезание в кариерата си

От Даниел Любомиров

4-кратният световен шампион Себастиан Фетел (Ред Бул) не допусна изненада и грабна 9-ти полпозишън през 2013-та година, класирайки се първи за последния 19-ти кръг от кампанията във Формула 1 – Гран при на Бразилия.

На изключително мократа писта "Интерлагос" заради проливния дъжд Фетел доказа, че освен всичко друго, може да ходи по вода и записа страхотна летяща обиколка – 1:26.479 минути.

Втори, на повече от половин секунда изоставане, се нареди пилотът на Мерцедес Нико Розберг. Третата позиция, малко изненадващо, отиде на сметката на Фернандо Алонсо, който изнесе най-добрата си квалификационна сесия от началото на сезона.

Съотборникът на Фетел в Ред Бул – Марк Уебър – ще потегли от 4-то място в последното състезание от Формула 1 в кариерата си. След края на сезон 2013 Уебър ще започне приключението си с екипа на Порше в Световния шампионат за издръжливост и ще участва в надпревари като световно известната "24 часа на Льо Ман".

Люис Хамилтън с другия болид на Мерцедес се класира на 5-то място, а топ 10 допълниха още Ромен Грожан (Лотус), Даниел Рикардо (Торо Росо), Жан-Ерик Верн (Торо Росо), Фелипе Маса (Ферари) и Нико Хюлкенберг (Заубер).

Повече подробности за рекордния триумф на Фетел четете в Sporta.bg

Водещи