Фетел изравни постижение на Хуан Мануел Фанджо 08.10 | 18:01

Световният шампион във Формула 1 се изравни по брой победи с легендарния аржентинец

От iNews.bg

Вчера световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел спечели Гран при на Япония на пистата "Сузука", като тази победа се оказа и изключително специална за германския пилот на Ред Бул.

Неговият успех №24 в "кралските гонки" го изравнява с една от големите легенди на спорта - петкратния световен шампион от Аржентина Хуан Мануел Фанджо, който доминираше през 50-те години на миналия век.

"Ел Маестро" Фанджо спечели петте си световни титли с четири различни отбора, като това постижение не е подобрено и до днес. Аржентинецът триумфира с екипите на Алфа Ромео, Ферари, Мерцедес-Бенц и Мазерати.

"В миналото сме имали страхотни пилоти, страхотни характери и шампиони", отбеляза Фетел, коментирайки постижението си. "Не съм наясно с тези числа, но мисля, че това е нещо специално за Формула 1".

"Има само шепа пилоти, които са достигали подобна бройка във Формула 1. Мисля, че преди всичко се чувстваш невероятен късметлия и изключително горд да бъдеш един от тях", продължи Себ.

"Когато бях млад, следях Формула 1 и най-вече Михаел. Но никога не съм и мечтал, не съм си и представял, че ще бъда един от тези хора и ще подобрявам рекорди", каза още световният шампион.

Победата на "Сузука" позволи на Фетел да скъси аванса на Фернандо Алонсо във временното класиране на едва 4 точки.

Най-четени