Фетел призна: Далеч съм от рекордите на Шумахер 20.10 | 07:26

Двукратният световен шампион призна, че все още е далеч от седемте титли на легендарния германец

От Михаела Ганчева

Новият стар световен шампион във Формула 1 Себастиян Фетел настоя, че няма за цел да изравни постижението на легендарния Михаел Шумахер от седем световни титли в спорта.

Младият германец е вече двукратен носител на короната, а имайки предвид едва 24-те му години, редица специалисти вече му предричат дори величие, подобно на това на Пилето. Друга легенда във Формула 1 Ники Лауда също сподели мнение, че Фетел има всичко нужно, за да изравни Шумахер, но на този етап асът на Ред Бул не мисли за това.

"Мисля, че това е дълъг, наистина дълъг път", коментира Себ. "Преживях две феноменални години, като е лесно да се увлечем в приказките си. Зная колко е трудно да се спечели едно състезание, да не говорим за целия шампионат. Не смятам, че е възможно да си поставяш подобни цели, като седем титли или нещо такова", добави Фетел.

Попитан, дали шампионската форма на Ред Бул може да продължи и през 2012, световният шампион заяви: "Ще опитаме. Никой не иска да прави стъпка назад. Очевидно е обаче, че вече сме поставили летвата доста високо".

Водещи

Най-четени