Фетел с убийствено темпо в тренировките на "Монца" 06.09 | 17:05

3-кратният световен шампион записа забележителна най-бърза обиколка

От Даниел Любомиров

3-кратният световен шампион Себастиан Фетел записа най-бързата обиколка във втората свободна тренировка на пистата "Монца" преди утрешните квалификации за Гран при на Италия.

Германският ас на Ред Бул не само постави забележително време от 1:24.543 минути, но също така регистрира значително по-добро представяне от втория в класирането по този показател - Марк Уебър с другия болид на "червените бикове" изостана на 0.6 секунди.

Фетел има възможността да стане най-успешният действащ пилот на "Монца", ако постигне победа в състезанието в неделя, която ще бъде негова 3-та в кариерата на легендарното улично трасе.

Предоставяме ви всичко най-важно в исторически план и от статистическите показатели около Гран при на Италия в уникалната рубрика на Sporta.bg "Формула 1 фанатик".

Третият по бързина на пистата бе Кими Райконен с Лотус, който завъртя най-добрата си обиколка за 1:25.116 минути. Любопитното е, че точно такова бе времето и на съотборника на Айсмен Ромен Грожан.

Фернандо Алонсо остана на 5-то място по отношение на бърза обиколка, като имаше леко премеждие на пистата, когато излезе от очертанията ѝ и се озова на чакъла.

Победителят от първата свободна тренировка Люис Хамилтън имаше по-малко поводи за усмивки в своя Мерцедес, класирайки се 6-ти, а веднага след него се нареди съотборникът му в другия болид на "сребърните стрели" Нико Розберг.

Розберг трябваше рано-рано да паркира колата си в гаража на тима заради проблем със скоростната кутия, но все пак завърши пред Фелипе Маса в класирането. Пилотите на МакЛарън Дженсън Бътън и Серхио Перес запълниха местата в топ 10.

Бъдещият съотборник в Ред Бул на световния шампион Фетел - Даниел Рикардо - записа 39 обиколки на "Монца" с болида на Торо Росо и най-бързият му тур беше със 17-то по сила време.

Най-четени