Фетел сменя сензационно Ред Бул с Ферари 04.10 | 13:51

От тима обявиха официално раздялата със световния шампион

От iNews

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел (Германия) ще напусне Ред Бул в края на сезона, обявиха официално от отбора от Формула 1. Неговото място като пилот в тима ще заеме Даниил Квят (Русия), който в момента кара за Торо Росо.

"Себастиан Фетел ни осведоми, че ще напусне след края на сезона. Благодарим му за невероятната роля, която изигра за "Ред Бул" през последните шест години. Желаем му успех в следващия етап от кариерата му", се казва в съобщение на Ред Бул.

Германецът се присъедини към тима за сезон 2009. Той записа 38 победи в стартове от Гран При, 44 полшпозишъна и осем световни титли - четири при пилотите, а Ред Бул четири при конструкторите. По всяка вероятност Фетел ще премине в тима на Ферари от следващия сезон. За това намекна шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер.

"Той ни информира снощи, че ще напусне Ред Бул. Такова решение не се взима леко. Желая му всичко най-добро в бъдеще. Очевидно Ферари са направили много привлекателно предложение", заяви Хорнер.

27-годишният германец обяви в изявление, че ще съобщи в близко бъдеще името на новия си отбор. Според слуховете той ще премине във Ферари.

"След 15 успешни години в Ред Бул аз реших да напусна в края на сезона. Разбира се, това е голяма стъпка и е трудно да се вземе такова решение. Възможността да караш във Формула 1, първата победа с Торо Росо, четири шампионски титли и много други страхотни спомени с Ред Бул. Никой не може да ни ги отнеме", заяви Фетел.

"Сега реших да направя следваща крачка в кариерата ми. Искам да изразя огромна благодарност на всички в Ред Бул и Торо Росо, за доверието и подкрепата в последните години. Относно бъдещите ми планове - ще ги съобщя много скоро", каза още Фетел.

"Не бягам от никой. Но понякога се нуждаеш от нещо ново в живота. Ние се разделяме приятелски", коментира германецът за auto-motor-und-sport.de.

Фетел има договор с Ред Бул и за сезон 2015, но той вероятно ще бъде прекратен по взаимно съгласие.

Водещи

Най-четени