Флавио Бриаторе сравни качествата на Алонсо и Шумахер 18.09 | 17:54

"Разликата е минимална, но Алонсо е по-добрият пилот", сподели италианецът

От iNews.bg

Бившият шеф на Рено Флавио Бриаторе сподели мнение, че пилотът на Ферари Фернандо Алонсо е по-добър състезател от седемкратния световен шампион и абсолютна легенда във Формула 1 Михаел Шумахер.

Бриаторе познава отлично и двамата пилоти, имайки предвид, че е извеждал както Шумахер, така и Алонсо до световната титла в "кралските гонки". Помолен обаче да сравни качествата на двамата, ексцентричният италианец отдаде предпочитанията си на Алонсо.

"Алонсо е най-добрият пилот от Формула 1 за последните 20 години", заяви Бриаторе пред Sky Sport 24.

"Той е по-добър от Шумахер. В случая обаче говорим за изключително високо ниво, като разликите са съвсем минимални. Фернандо обаче е пилот, който прави много малко грешки, като умее да действа под голямо напрежение", добави италианецът.

Бриаторе, който все още е част от мениджърския екип на Фернандо Алонсо, добави: "Понякога отборът може да изготви погрешна стратегия за състезание, но Алонсо е пилот, който може поправи това. А когато е лидер на колоната, в 90% от случаите ще спечели състезанието, дори и да разполага с по-бавна кола от останалите".

Междувременно италианецът коментира и перспективата един ден Фернандо Алонсо и световният шампион Себастиян Фетел да се състезават заедно за Скудерията.

"Никога не бих поставил Алонсо и Фетел в един и същи отбор. В този спорт има само една титла, предазначена за един пилот. И преди сме виждали подобни неща във Формула 1: Прост - Сена, Мансел - Прост, Алонсо - Хамилтън. Такива експерименти разделят отборите, като това се отразява и на самите пилоти. Приемете го по този начин - ако притежавам бавен пилот, бих поставил зад него друг пилот, който е още по-бавен", обясни Бриаторе.

Водещи