Фланелките на Уейн Рууни вече най-купувани на Острова 22.07 | 14:45

Нападателят на Манчестър Юнайтед измести Фернандо Торес от първата позиция, а Райън Гигс, Хавиер Ернандес и Луис Суарес дебютираха в Топ 10

От Константин Симидчийски

Суперзвездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни вече е футболистът, продаващ най-много фланелки със своя номер и име в цялата Висша лига, информира Eurosport, позовавайки се на цифрите, оповестени от Sporting Intelligence.

Рууни прави скок от две места в своеобразната класация, измествайки от върха новото попълнение на Челси Фернандо Торес. Възходът на английския национал може и да бъде определен като изненадващ, имайки предвид подадената от него молба за трансфер в средата на сезона, както и не особено задоволителната му спортна форма в известна част от него.

Макар и отстъпил първата позиция, Фернандо Торес все пак остава втори в подреждането, имайки и предвид еуфорията, която завладя привържениците на Челси след рекордния му трансфер от Ливърпул. Испанецът обаче реализира само един гол със синята фланелка от януари насам, а ако продължи в този дух, може да осъществи сериозен регрес в класацията.

Любопитен факт е, че легендарният съотборник на Рууни Райън Гигс попадна в Топ 10 за първи път в кариерата си, макар и за него годината да бе трудна в личен аспект. Уелсецът наруши имиджа си на образцов съпруг и попадна в центъра на колосален секс скандал, но въпреки това името му остава непоклатима марка в света на футбола.

Откритието на сезона в Премиършип Хавиер Ернандес (Манчестър Юнайтед) също дебютира в Топ 10 на футболистите, продаващи най-много фланелки във Висшата лига, като Малкото грахче успя да го стори в едва първия си сезон на Острова. Чичарито наниза 20 попадения с фланелката на Юнайтед, а в течение на кампанията измести голмайстора на шампионата Димитър Бербатов от титулярния състав на "дяволите".

Стивън Джерард загуби едно място до 3-а позиция, а завръщане в Топ 10 от 2008 насам осъществи холандският стрелец на Арсенал Робин ван Перси. Дебютант в подреждането е и уругвайското острие на Ливърпул Луис Суарес, за когото това също бе първи сезон на Острова.

Топ 10 на футболистите, продали най-много фланелки в Англия за сезон 2010/11:

1. Уейн Рууни (Манчестър Юнайтед)

2. Фернандо Торес (Ливърпул/Челси)

3. Стивън Джерард (Ливърпул)

4. Хавиер Ернандес (Манчестър Юнайтед)

5. Робин Ван Перси (Арсенал)

6. Франк Лампард (Челси)

7. Дидие Дрогба (Челси)

8. Луис Суарес (Ливърпул)

9. Андрей Аршавин (Арсенал)

10. Райън Гигс (Манчестър Юнайтед)

Водещи

Най-четени