Формула 1 ще помага на Япония 12.05 | 19:00

От Заубер пускат приложение за смарт телефони, като приходите от него ще отиват за помощ на Япония

От Краси Киров

Тимът на Заубер пусна приложение за смарт телефони, което има за цел да помогне на пострадалите жители на Япония след земетресенияте и цунамито, който връхлетяха страната по-рано тази година.

Приложението, което е наречено "You Are Connected" включва снимки и написани на ръка съобщения от всички пилоти и директорите на отборите. То може да бъде закупено за 0.79 евро от iTunes, като всички доходи ще отидат при "червения кръст" в Япония. Идеята за приложението идва от японския състезател Камуи Кобаяши, който заяви, че тежките времена за страната едва сега започват.

"Въпреки че бедствието привлече вниманието на международната общност, други новини вече са на първите страници на вестниците. Въпреки това, унищоженията са толкова сериозни, че ще трябват много години на страната да се възстанови от това. Ето защо хората в Япония се нуждаят от повече и по-дълга подкрепа. Искам да благодаря на всичките си колеги от Формула 1 за тяхната подкрепа и се надявам да продадем колкото се може повече от тези приложения," заяви Кобаяши.

Приложението включва и снимки на всеки болид, като има идея то непрекъснато да се актуализира и обновява.

Водещи

Най-четени