Франк Лампард с първа тренировка в Манчестър Сити 06.08 | 15:34

Английският национал ще играе с номер 18 при "гражданите"

От iNews.bg

Английският национал Франк Лампард се присъедини към Манчестър Сити и тази сутрин направи първа тренировка с новите си съотборници.

Бившият халф на Челси подписа с американския Ню Йорк Сити, но бе преотстъпен под наем за 6 месеца на "гражданите". Лампард ще играе с екип номер 18 в Манчестър Сити, съобщиха от клуба.

"Искам да тренирам и играя а най-високо ниво, а Манчестър Сити ми предоставя именно това. Благодарение на този трансфер, аз ще бъда в оптимална кондиция за началото на сезона в САЩ. Хората там се държат отлично с мен и Бруклин ми харесва.

Сега обаче съм в Манчестър. Срещнах се с Пелегрини и някои от футболистите, докато отборът беше на подготовка в САЩ. Очаквам с нетърпение да започна да играя за Манчестър Сити", каза Лампард в първия си ден на стадион "Итихад"

"Това е добра възможност за Франк. Той е в добро физическо състояние в момента и ще бъде в същото, когато се завърне в Ню Йорк", коментира спортният директор на американския клуб на Лампард - Клаудио Рейна.

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини също не скри задоволството си от сделката и приветства Лампард в състава си.

"Франк е полузащитник от световна класа и това е чудесна възможност за всички - за играча, Манчестър Сити и Ню Йорк Сити. Нямам търпение да започнем да работим заедно и той да се интегрира в отбора.

Ню Йорк е направил фантастичен избор с привличането на Франк и аз съм наистина много доволен, че ще мога да разчитам на него за първата част от сезона. Надявам се да го подготвим добре за новото му предизвикателство", каза Пелегрини.

Водещи

Най-четени