Франк Лампард ще е капитан на Англия в контролата с Италия 15.08 | 11:27

Италия и Англия излизат един срещу друг на "Стад дьо Суис" в Берн, а срещата е от 22:00 часа

От Мариян Найденов

Полузащитникът на Челси Франк Лампард ще носи капитанската лента на Англия в контролата с Италия в сряда (15 август), потвърди мениджърът на "трите лъва" Рой Ходжсън.

Имайки предвид, че Стивън Джерард, Джон Тери и Уейн Рууни получиха почивка и ще пропуснат спаринга, то Лампард се оказа логичният избор пред Ходжсън.

Халфът на Челси пропусна Европейското първенство в Полша и Украйна това лято, след като получи контузия по време на подготовката на албионците за форума.

"Франк ни липсваше. В негово лице и това на Гарет Бари, ние загубихме двама важни футболисти преди Европейското първенство", припомни Рой Ходжсън.

Участие в приятелската среща с Италия няма да вземе и титулярният вратар Джо Харт, като един измежду Джон Руди и Джак Бътланд ще дебютира с фланелката на "трите лъва".

Проверката между Англия и Италия е последна за двата отбора преди началото на квалификациите за Мондиал 2014 в Бразилия. Както е известно "адзурите" са в една квалификационна група с отбора на България.

Контролата между "трите лъва" и "скуадра адзура" се явява и повторение на четвъртфиналната среща между двата тима на Евро 2012, когато италианците надделяха след изпълнение на дузпи (4:2), а впоследствие стигнаха и до финала, който загубиха от Испания (4:0).

Италия и Англия излизат един срещу друг на "Стад дьо Суис" в Берн (Швейцария), а срещата е от 22:00 часа.

Водещи

Най-четени