Франция вярва, че може да бие Украйна 16.11 | 12:48

"Петлите" пред отпадане на баражите за Мондиал 2014

От Иво Вецев

Селекционерът на Франция Дидие Дешам все още вярва, че воденият от него отбор има шансове да се класира за Мондиал 2014 в Бразилия, въпреки че "петлите" допуснаха сериозно поrажение с 2:0 от Украйна.

Неговите възпитаници изиграха един от най-слабите си мачове, като за първи път в историята Украйна печели мач срещу този съперник.

В много здрав двубой Зозуля и Ярмоленко вкараха за победата, а двата отбора завършиха отбора с по 10 човека заради червени картони, като Косчели и Кучер ще изпуснат реванша във вторник.

Франция е пред угрозата да пропусне голям форум за първи път от 1994 година насам, когато България шокира света и удари "петлите" с 2:1 на "Парк де Пренс", класирайки се на Мондиала в САЩ. Дешам обаче остава оптимист.

"Беше здрава битка, но ние имахме много положения. Това, че успяха да ни вкарат, им повиши самочувствието, а и ние допуснахме грешка при дузпата, която направихме", коментира наставникът.

"Очевидно, това е много слаб резултат за нас. Но трябва да вярваме. Украйна е в по-добрата позиция, но все още имаме 90 минути, и то у дома", каза още Дешам.

Водещи

Най-четени