Франция измами Нигерия в края и е на четвъртфинал на Мондиал 2014 30.06 | 21:00

Кой ще остане в борбата за трофея на Световно първенство 2014?

От Иво Вецев

Франция е поредният четвъртфиналист на Световно първенство 2014, след като "петлите" стигнаха до трудно 2:0 над Нигерия и стигнаха следващата фаза, след като на Мондиал 2010 отпаднаха още в груповата фаза на турнира.

Всичко най-интересно се случи след почивката и по-точно половин час преди края на срещата, когато на терена се появи Антоан Гризман на мястото на яловия в днешната среща Оливие Жиру.

Асът на Реал Сосиедад бързо внесе смут в защитата на Нигерия и осигури три отлични възможности за своите съотборници, а в крайна сметка натискът на "петлите" даде резултат и те стигнаха до успеха.

В 78' Енеяма спаси отличен удар на Бензема, но при последвалия корнер той изелзе неразчетено, не успя да се намеси и подари коженото кълбо на Пол Погба, който с глава се разписа. В 92' пък Франция стигна до нов гол, след като притиснат от Гризман Йобо заби топката в собствената си врата - 2:0.

Така Франция вече чака съперника си на четвъртфинал, който ще стане ясен след изиграването на втората среща за деня - Германия срещу Алжир.

Водещи

Най-четени