Французин се претрепа на Night of the Jumps 15.12 | 13:55

„Нощта на скоковете“ очарова с доблест, мъжество и зрелище

От Даниел Любомиров

С невероятен спектакъл пред повече от 11 000 зрители в столичната "Арена Армеец" завърши Световния шампионат по мотокрос фрийстайл за 2013 година.

Зрителите станаха свидетели на прекрасните изпълнения на световния елит, а един безпрецедентен момент на феърплей ще остане за дълго в спомените на феновете. Давид Риналдо и Либор Подмол си оспорваха световната титла, като преди началото на състезанието бяха разделени само от една точка.

С всеки изминал скок вълнението и напрежението на публика и състезатели се покачваше, за да се стигне до предпоследния опит на французина Риналдо. Той не успя да укроти мотора си при приземяването и се удари в предпазната страна, в следствие на което получи фрактура на ръката.

Вместо да се възползва от открилия се шанс за победа, намиращият се на втора позиция Подмол изправи на крака зрителите по трибуните и спечели оглушителни и продължителни овации, след като не изпълни последния си скок, в знак на съпричастност и уважение към своя съперник.

"Не смятам, че направих нещо специално. На пистата може и да сме конкуренти, но преди всичко сме хора. Освен това Давид е шампионът и напълно заслужава титлата", скромно коментира Подмол, който остана втори в генералното класиране и пети от надпреварата в София.

Световен шампион за 2013 година е Давид Риналдо, а трети e Брис Исо (Франция). В надпреварата в "Арена Армеец" триумфира Майкъл Мелеро от Испания, който спечели и признанието на феновете с атрактивния си стил.

Водещи

Най-четени