Французин със злато на 12.5 километра, Клечеров взе точка за Световната купа 06.03 | 11:58

Мартен Фуркад триумфира на Световното по биатлон, българин с първа точка след класиране в топ 40

От iNews.bg

Мартен Фуркад от Франция труимфира със златния медал в преследването на 12.5 километра на Световното първенство по биатлон, което се провежда в руския зимен център Ханти-Мансийск. Среброто остана за Емил Хегле Свендсен от Норвегия, а бронзът бе за друг норвежец - Тарйей Бьо.

Единственият български представител Михаил Клечеров се нареди на 40-ото място в крайното класиране, печелейки 1 точка за Световната купа.

Фуркад допусна една грешка при втората си стрелба от положение легнал и две грешки при първата си стрелба от положение прав. Той завърши с време 31:45.5 минути. С по една грешка при двете стрелби от положение прав пък бе Свендсен, който изостана на 3.8 секунди от победителя. Бьо допусна същите грешки като сънародника си и изостана на 5.2 секунди.

Световният шампион от спринта Арнд Пфейфер пък остана четвърти с 5.8 секунди изоставане и същите грешки като Свендсен и Бьо. Клечеров от своя страна пък завърши с време 36:50.7 минути- на 3:48 минути изоставане от Фуркад. Българинът допусна по една грешка в първата си стрелба от легнало положение и по една в двете стрелби от положение прав.

Класирането на първите десет пък бе допълнено от Андреас Бирнбахер, Симон Фуркад, Андрий Дериземля, Михал Слесингер, Лукас Хофер и Бьорн Фери.

Водещи

Най-четени