Франческо Тоти донесе точката на Рома срещу Манчестър Сити 30.09 | 23:56

"Принцът на Рим" стана най-възрастният футболист с гол в Шампионската лига

От Краси Киров

Отборите на Манчестър Сити и Рома завършиха наравно 1:1 в среща от група Е на Шампионската лига.

Срещата на "Итихад" ще се запомни със страхотния гол на легендата Франческо Тоти. "Принцът на Рим" се разписа в 23-та минута на мача и по този начин стана най-възрастният футболист отбелязал гол в Шампионската лига.

Иначе срещата започна много добре за домакините от Манчестър. Серхио Агуеро бе фаулиран в наказателното поле още в 4-та минута от Майкон и съдията посочи бялата точка. Аржентинският стрелец бе точен при изпълнението на дузпата.

След изравнителният гол на Рома двата тима се хвърлиха да търсят победата. Италианцките показаха, че отборите в тази група ще трябва да се съобразяват с тях. Тоти и компания можеха да си тръгнат с трите точки след като започнаха много добре второто полувреме, но направиха някои пропуски.

Мануел Пелегрини пък пусна златната си резерва от последните мачове Франк Лампард, който раздвижи играта на "гражданите" в последните минути, но до гол не се стигна.

Със спечелената точка Рома остава на второ място в класирането на група Е с актив от 4 точки.  Байерн (М) е лидер след като записа втора победа след успеха над ЦСКА (М)

Вижте подробности от мача със снимки и видео в Sporta.bg.

Водещи