Фулъм и Бербатов все по-близо до дъното 28.09 | 19:02

"Котиджърс" загубиха днешното си домакинство на Кардиф

От Константин Симидчийски

Фулъм и Димитър Бербатов продължават да се представят отчайващо от началото на сезона в Премиършип, след като днес "котиджърс" загубиха с 1:2 домакинството си на Кардиф в среща от 6-ия кръг на първенството.

Така лондонският клуб остава в зоната на изпадащите с актив от едва 4 точки на сметката си, като за Фулъм това бе четвърта загуба в последните пет срещи. Кардиф пък събра 8 пункта на сметката си и успя да изплува значително в таблицата.

Димитър Бербатов стартира като титуляр и изигра пълни 90 минути за Фулъм, но българският нападател продължава да няма отбелязан гол от началото на сезона във Висшата лига.

Точен за "котиджърс" днес бе Брайън Руис, докато за Кардиф се Стивън Колкър и Джордон Мъч, като последният се разписа в добавеното време на мача.

Така работата на Мартин Йол като мениджър на Фулъм се намира в сериозна опасност, като нищо чудно холандецът да бъде освободен, ако лондонският тим не подобри резултатите си възможно най-скоро. Именно Йол бе основната причина, поради която Димитър Бербатов подписа с иначе скромния клуб от "Крейвън Котидж" през миналото лято.

Двата отбора си размениха по едно попадение през първата част, като първи точни бяха гостите от Кардиф. Още в 12' пред вратата на Фулъм бе изпълнен корнер, а Стивън Колкър се оказа на точното място, за да отбележи за 0:1.

Фулъм все пак върна един гол, като това се случи в последните минути на полувремето. Брайън Руис стреля красиво от границата на наказателното поле и матира Маршал за 1:1.

Развръзката в двубоя настъпи след почивката, като за съжаление на българските фенове, пред Димитър Бербатов така и не се откриха добри шансове за попадение. Домакините пък бяха попарени в добавеното време на мача, когато Кардиф дори успя да отмъкне крайния успех. Резервата Джордон Мъч отбеляза с хубав удар от дистанция, с което и попари трибуните на "Крейвън Котидж".

Водещи

Най-четени