Футболист-милионер арестуван заради убийство 26.06 | 21:44

Звездата на Пейтиътс Ернандес влиза в затвора

От Иво Вецев

Тежка сряда преживя една от звездите на Ню Инглънд Пейтриътс Аарон Ернандес, след като рано сутринта бе изведен от собствения си дом с белезници от полицията в Масачузетс, информират световните агенции.

"Няма да кажем обвиненията срещу Ернандес, докато те не бъдат повдигнати в съда. Делото ще се гледа днес в Атлеборо Кор", бе краткият коментар от полицейското управление, където играчът беше отведен.

Само два часа по-късно ръководството на тима прекрати договора му и пусна официалното си становище по темата.

"Млад мъж беше убит през миналата седмица и ние поднасяме най-искрените си съболезнования на неговото семейство. Думите не могат да опишат нашето разочарование, че наш играч беше арестуван в следствие на разследването. Уважаваме усилията на полицията и подхождаме сериозно към този процес. Смятаме, че раздялата ни с играча е правилното нещо към този момент", гласи официалното съобщение на Ню Инглънд Пейтриътс.

Ернандес е разследван заради убийството на 27-годишния Одил Лойд - приятел и приближен на играча. Лойд беше намерен в близост до къщата на Ернандес. Според полицията, убийството е извършено между 1-6 сутринта на 17-и юни.

9 полицая в 5 коли са се появили рано тази сутрин пред къщата на звездата от футболната лига. Ернандес не е оказал съпротива, като камери, поставени пред къщата му, са заснели целия арест.

Лойд се е срещал със сестрата на годеницата на Ернандес, като се смята, че това е накарало играчът да извърши убийството. По време на разследването е станало ясно, че на сутринта след убийството в дома на Ернандес е пристигнала фирма за почистване. След това са намерени разбит телефон с отпечатъците на играча, както и още доказателства, които засега не са медийно достояние.

През миналия август Ернандес подписа 5-годишен договор с Ню Ингланд Пейтриътс, като в него е заложен бонус от 12.5 милиона долара при подписване.

Водещи

Най-четени