Футболист на Милан прекрати мач заради расистки обиди 04.01 | 10:47

Всички в Италия приветстваха постъпката на Кевин-Принс Боатенг

От Краси Киров

Кевин-Принс Боатенг изживя неприятни мигове по време на първата контрола на Милан за 2013-та година, след като стана обект на расистки скандирания от страна на фенове.

"Росонерите" гостуваха на скромния отбор от четвърта дивизия Про Патриа в Латина, Ломбардия.

При резултат 0:0 в 27-ата минута Боатенг видимо се изнерви и изрита топката в трибуните на един от централните сектори, защото оттам ясно се чуваха обидните расистки подмятания на феновете.

Ганаецът не само се вбеси, но не послуша съветите на главния рефер и някои от играчите на Про Патриа и се оттегли в съблекалните на стадиона.

Съвсем скоро той беше последван от своите съотборници и от играчите на съперника, а няколко минути по-късно беше обявено, че контролата няма да продължи. Вижте видео от ситуацията при колегите от Sporta.bg.

Със сигурност обаче реакцията на Кевин-Принс Боатенг е рядко срещана, ако не и изолирана в историята на борбата с расизма.

След преждевременния край на проверката всички от щаба на Милан изразиха съжалението си, че подобни грозни сцени са попречили на футболния празник в град Латина, Ломбардия.

"Съжалявам за играчите и истинските фенове на Про Патрия, това нямаше нищо общо с тях. Става въпрос за постъпката на една определена група хора, които се държаха недопустимо", коментира наставникът на "росонерите" Масимилиано Алегри.

"Много жалко, че в XXI век продължават да се случват такива неща. Изкоренете расизма от футбола", написа около час след инцидента самият Боатенг в своя акаунт в Twitter.

Неговите съотборници от Милан безусловно му засвидетелстваха подкрепата си публично чрез социалната мрежа, а скоро и други играчи от Серия А се обединиха в мнението, че той е постъпил правилно.

Националният селекционер на Италия Чезаре Прандели пък похвали колегата си Алегри, както и всички играчи на Милан за начина, по който са се справили със ситуацията.

"Най-накрая! Перфектни "росонери", перфектен Алегри, на всички ни писна от расистки подвиквания, Италия най-после трябва да се бори и това е първата крачка", коментира Прандели.

Водещи