Футболистите на Камерун бойкотираха Мондиал 2014 08.06 | 16:30

Причината е тривиална и засяга размера на премиите

От iNews.bg

Играчите на един от африканските участници на Мондиал 2014 в Бразилия - Камерун, отказаха да се качат на самолета, за да отпътуват за лагера си в Страната на кафето.

Причината за бойкота е избухнал скандал за пари с местната футболна федерация. Възпитаниците на Фолкер Финке са поискали да получат гарантирани високи премии за участието си на Световното първенство, но властите не са удовлетворили желанието им, пише френското издание "Екип".

Резултатът от това бе,. че "неукротимите лъвове" бойкотираха тържествената церемония по изпращането на отбора за Мондиал 2014 в столицата Яунде и не се качиха на полета за Бразилия.

Конфликтът между играчите и Камерунската футболна федерация избухна в края на май, когато Самуел Ето'о и компания отказаха да тренират и заплашиха да не участват в контролата с Германия на 1 юни (2:2). 

Иначе скандалът не е нещо ново за африканската държава, като националите ѝ имаха подобен спор за премии и преди Мондиал 2002 в Япония и Южна Корея, разрешен с цената на много компромиси и от двете страни.

Водещи

Най-четени