Фъргюсън разкри защо е оставил Рууни резерва срещу Реал 06.03 | 11:42

Шотландецът обясни, че е предпочел да заложи на Дани Уелбек, тъй като чернокожият стрелец играе по-ефективно от Рууни в дефанзивен план

От Мариян Найденов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обясни минути преди снощния втори ⅛-финал от Шампионската лига с Реал Мадрид, защо е оставил една от големите си звезди Уейн Рууни на резервната скамейка.

"Дяволите" загубиха двубоя на "Олд Трафорд" с 1:2 и отпаднаха от надпреварата, като обратът стана факт след червения картон на Луиш Нани в началото на второто полувреме.

Сър Алекс пък предизвика изненада сред всички, ставайки ясно, че Уейн Рууни е оставен на пейката. Английският национал се появи в игра след почивката, но вече и с човек по-малко, Манчестър Юнайтед нямаше големи шансове за обрат.

Шотландецът обясни, че е предпочел да заложи на Дани Уелбек, тъй като чернокожият стрелец играе по-ефективно от Рууни в дефанзивен план. Нещо, което е било от голяма важност срещу състав от класата на Реал Мадрид.

"Мисля, че по отношение на връщането назад и играта в дефанзивен план, Дани Уелбек е най-добрият в състава ни. Освен това, същевременно той можеше и да подкрепя Робин ван Перси в атака", обясни сър Алекс преди двубоя.

Легендарният мениджър също така добави, че Уейн Рууни е имал нужда от още игрови минути, за да достигне най-добрата си форма.

"Ако трябва да съм честен с вас, Уейн вероятно се нуждае от още един или два мача... Той най-вероятно ще влезе в игра през втората част и надявам се - ще спечели мача за нас", изрази надежда Фъргюсън преди първия съдийски сигнал.

Водещи

Най-четени