Фърдинанд подкрепи Нани за футболист на годината за сметка на Бербатов 04.04 | 18:05

Рио: Бербатов бележи много, но Нани внася магия в играта ни

От iNews.bg

Бранителят на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд открои Луиш Нани като най-ключовият футболист за "червените дяволи" през този сезон. Рио подкрепи португалеца за Играч на годината в Англия, въпреки, че според него и Гарет Бейл от Тотнъм и Самир Насри от Арсенал също правят много силна година във Висшата лига.

"За мен Нани трябва да бъде избран за играч на годината", каза Фърдинанд, цитиран от официалното списание на Ман Юнайтед. "През последните седмици обяснявам как Самир Насри и Гарет Бейл са много добри, но според мен Нани ги бие и двамата. Той е замесен в изключително висок процент от головете ни през сезона".

"Той без съмнение е най-продуктивният ни футболист. Вярно е, че Бербатов вкара много голове през тази кампания, но Нани донася тази магия в отбора, която ни е нужна. Той е от този тип играчи, които ме карат да изскачам от мястото си докато ги гледам как играят", продължи Фърдинанд, отчитайки приноса и на българския нападател на Юнайтед Бербатов.

"Винаги е интересно да го гледаш в игра, той винаги иска да премине през своя човек и да направи нещо красиво. За нападател това е нещо безценно. Той винаги иска топката, когато е на терена и бележи редовно. Не мисля, че той получава заслужените похвали от всички. Много хора не го считат за много добър тази година, но спокойно мога да кажа, че е на нивото на най-добрите в лигата", завърши Фърдинанд.

Водещи

Най-четени