Фърдинанд уверен в силите на Юнайтед да триумфира с титлата 07.05 | 17:02

Бранителят готов за битка преди директния сблъсък за трофея в Англия

От iNews.bg

Централният бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд подходи уверено към предстоящия утре суперсблъсък от Висшата лига на Англия срещу отбора на Челси. "Червените дяволи" са лидери във временното класиране с актив от 73 точки, докато настоящите шампиони имат точно три пункта по-малко. Головата разлика на двата тима пък е абсолютно еднаква, така че при какъвто и да е успех на момчетата на Карло Анчелоти, те ще изпреварят Юнайтед в класирането.

Според Рио Фърдинанд обаче двете победи, които той и съотборниците му постигнаха над Челси в четвърфиналите на Шампионската лига само преди няколко седмици, дават психологическо предимство на Юнайтед. Ако тимът на сър Алекс Фъргюсън успее да извоюва победата утре следобед на своя "Олд Трафорд", преднината на върха ще стане цели шест точки само два кръга преди края на шампионата, което ще означава и почти сигурна рекордна 19-а титла за Манчестър Юнайтед в Англия.

"В Челси са абсолютно наясно, че ние можем да ги победим. Играхме много добре срещу тях в Шампионската лига, особено като гост в Лондон. Не зная дали мисълта за тези две загуби от нас ще тормози играчите на "сините", но ние определено излизаме за този двубой с голяма увереност", коментира Рио Фърдинанд.

"Изходът от този двубой определено ще хвърли доста светлина върху това къде ще отиде шампионската титла. Дори след неговия край обаче, нищо няма да е свършил напълно. Погрешно е да се подценява факта, че до края на сезона ни предстоят още два големи мача, като в нашия случай дори ще трябва да се борим с отбора, които се борят за своето оставане във Висшата лига", подчерта английският национал.

В неделя Рио ще трябва да се изправи срещу своя много добър приятел Франк Лампард. Двамата са израстнали заедно в школата на Уест Хям и са дългогодишни съотборници в националния отбор на Англия. Самият Фърнинанд обаче разкри, че в този етап на сезона комуникацията между тях е много слаба.

"По това време на годината, честно казано, с Франк не си говорим. Това е нещо като неписано споразумение между нас - по време на сезона често разменяме по някое съобщение или разговор, но когато надпреварата навлезе в решителната си фаза и особено ако и дватама се борим за титлата - избягваме диалозите помежду си", обясни защитникът.

Двубоят между Манчестър Юнайтед и Челси е утре от 18:00 часа българско време на стадион "Олд Трафорд" в Манчестър. През миналата година "сините" победиха с 2:1 като гост тима на Юнайтед по същото време на сезона и именно това им позволи да си осигурят и титлата няколко седмици по-късно.

Водещи

Най-четени