Хавиер Ернандес не се притеснява от конкуренцията на Бербатов 14.11 | 11:22

Младият мексикански футболист демонстрира увереност в качествата си спрямо другите нападатели в Манчестър Юнайтед

От Краси Киров

Нападателят на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес демонстрира увереност в качествата си и за пореден път заяви, че не се притеснява за титулярното си място в състава на английския шампион.

Мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън е изправен пред сериозна дилема за върха на атаката на Юнайтед през новия сезон с играчи като топреализатора на миналия сезон Димитър Бербатов, обещаващата звезда Дани Уелбек и опитния Майкъл Оуен. Чичарито обаче знае как да се справи с конкуренцията.

"Битката за титулярното място в състава на Юнайтед не е проблем за мен. В последните години разбрах, че конкуренция има във всеки мач на всеки клуб. Разликата при големите е, че тя става по-ожесточена", коментира мексиканският талант пред Inside United.

"Наясно съм, че понякога ще има и разочарования, но те ще допринесат за развитието ми, ще ме направят конкурентен на останалите играчи от световна класа".

"Ако се огледаш на тренировка виждаш 30 футболиста, които дават всичко от себе си. В игра ще се появят едва 12-13 от тях, но битката си заслужава", допълни Чичарито, който се нареди сред най-големите имена в съвременния футбол след мечтания трансфер на "Олд Трафорд" от родния Чивас Гуадалахара.

"Невероятно е, че получих този шанс. Има дни, в които все още ми е доста трудно да осъзная успеха си. Имам честта да се състезавам в шампиона на най-силното първенство на планетата и съм безкрайно благодарен за случващото се", допълни младият талант.

Водещи