Хайнкес и Конте единодушни, че Байерн е бил по-добрият отбор 03.04 | 08:17

Баварският гранд си осигури комфортна преднина за реванша след успех с 2:0 на "Алианц Арена".

От Мариян Найденов

Старши треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес заяви, че отборът му напълно е надиграл Ювентус и съвсем заслужено се е поздравил с победата. Баварците си осигуриха комфортна преднина преди реванша, след като се наложиха над Юве с 2:0 на своя "Алианц Арена" в първия четвъртфинален мач от Шампионската лига.

Хайнкес бе особено щастлив с факта, че избраната тактика за двубоя е проработила, а футболистите му са си свършили работата перфектно, постигайки успех, без да допуснат гол срещу изключително силен и опасен съперник.

"Подготовката ни за мача беше много добра и това можеше да се види в тактиката ни. Атакувахме ги много рано и успяхме да неутрализираме Андреа Пирло. Ранният гол ни даде сигурност, а след това на моменти футболистите ми бяха невероятни.

Преди мача изучавах Ювентус задълбочено и това даде резултат. Тактиката ни изцяло проработи и аз няма как да не съм доволен. Целта ни беше да ги пресираме от самото начало и да се опитаме да извадим Пирло от играта, което се и получи", коментира германският специалист.

"Щастлив съм, че успяхме да спечелим срещу италиански отбор, без да допуснем гол, а начинът, по който го направихме, ме впечатли най-много.

Играхме футбол от изключително висока класа. Контролирахме и доминирахме в мача. Като се има предвид, че играхме срещу отбор, който е на път да защити титлата си в Серия А, смятам, че се представихме забележително. Футболистите ми заслужават поздравления", завърши Юп Хайнкес.

Колегата му в Ювентус Антонио Конте на свой ред призна, че Байерн Мюнхен напълно е надиграл неговия отбор.

"Байерн изигра много силен мач. Тази вечер се изправихме срещу един страховит съперник. Трябва да бъда честен и да призная, че те просто бяха по-добрият отбор.

Знаехме, че мачът ще е труден, но също така знаем, че футболът е непредвидим и сега трябва да извършим истински подвиг на реванша, ако искаме да продължим напред", коментира италианският специалист.

"Байерн разполага изключително качествени футболисти, които освен това са в невероятна физическа форма и притежават страхотен борбен дух. Смятам, че Байерн е на едно ниво с Реал Мадрид и Барселона, с разликата, че са много "ядосани" и търсят реванш за загубения финал през миналата година и с играта си го доказаха", добави Конте.

"От самото начало на мача те наложиха страхотно темпо, печелеха почти всяко единоборство и не ни позволиха да играем нашата си игра. Не мога да се ядосвам, мога само да кажа, че се изправихме срещу велик отбор, който беше по-добър от нас.

Нашият проект стартира едва преди 16 месеца, така че това може да ни послужи като важен урок, отнасяйки се най-вече до това да разберем какво се иска, за да играеш на такова ниво. Трябва да се гордеем, че достигнахме до тази фаза от турнира", завърши Антонио Конте.

Водещи

Най-четени