Хамес за трансфера в Реал: Не се поколебах и за секунда 31.07 | 17:00

Плеймейкърът иска и Фалкао да се присъедини към "белия балет"

От Иво Вецев

Кариерата на Хамес Родригес в Реал Мадрид все още не е започнала, тъй като той ще се присъедини към отбора на 5-и август след края на американското турне на "кралския клуб". Той обаче няма търпение да започне сезона с новия си клуб.

"Това да играя за Реал Мадрид е сбъдната мечта за мен. Много съм щастлив и искам да печеля много титли тук. Има много звезди в отбора и искам да им помогна", коментира в интервю за "Радио Каракол" колумбийската звезда.

"Не съм се замислил и за секунда за трансфера в Реал. Имаше разговори и преди, но преди месец нещата почнаха да стават реалност. Реал Мадрид е голям клуб и съм готов за това предизвикателство.

Знам, че отборът ме следи още от малък, така че след силното Световно първенство, което изиграх, решиха да ме вземат", каза Хамес, който продължи с това на коя позиция предпочита да играе и как се готви по време на тренировки.

"Тренирам много. Когато сесията свърши, обичам да оставам на терена по-дълго. Обичам да работя във всеки аспект на моята игра. Ще играя там, където ме сложи треньора. Ще работя здраво, за да заслужа мястото си на терена. Ще бъде удоволствие за мен да се боря за място с всички тези играчи.

Има играчи, които са били тук много дълго време и уважавам това. Трябва да работя ежедневно, за да заслужа мястото си в Реал. Засега не съм говорил с Анчелоти за това, но нямам търпение да се видим, когато се върнат от САЩ".

Той коментира още отношението си към Кристиано Роналдо, първите мигове на "Сантяго Бернабеу" и желанието му Фалкао да облече фланелката на "белия балет".

"Кристиано е голям играч и страхотен човек. Последният път, когато разговаряхме, беше на двубоя срещу Байерн Мюнхен, където му пожелах успех на Световното първенство.

По време на представянето се чувствах много специално. Бях на историческия "Бернабеу", който беше пълен с толкова много хора. Това е нещо, което никога няма да забравя. От малък симпатизирам на този отбор, но така и не успях да дойда на този стадион. Вкъщи обаче гледах постоянно Реал и казвах постоянно "Hala Madrid".

Сигурен съм, че Фалкао може да дойде в Мадрид, но не съм аз този, който решава. Клубът трябва да вземе решение за това.

В петък кацам в Мадрид и в събота почвам здрави тренировки", завърши колумбийският плеймейкър.

Водещи

Най-четени