Хамилтън грабна трети пореден полпозишън за сезона 27.07 | 16:18

Британецът потегля първи в утрешното Гран при на Унгария

От Константин Симидчийски

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън завоюва трети пореден полпозишън през този сезон във Формула 1, като британецът ще потегли първи в утрешното Гран при на Унгария на пистата "Хунгароринг".

Хамилтън успя да се пребори с конкуренцията на световния шампион Себастиан Фетел, който ще потегли от втора позиция утре. С трето най-добро време се нареди асът на Лотус Ромейн Грожан, докато съотборникът на Хамилтън Нико Розберг също ще потегли от втора редица, завършвайки четвърти.

Силите на Фернандо Алонсо стигнаха за 5-о място на стартовата решетка, докато Кими Райконен и Фелипе Маса започват съответно шести и седми утре. Другият пилот на Ред Бул Марк Уебър отново бе споходен от проблеми в болида си, като австралиецът ще стартира едва десети, след като така и не успя да запише време.

Днешната квалификация бе кошмарна и за пилотите на МакЛарън. Серхио Перес достигна до едва 9-о място на решетката, докато съотборникът му Дженсън Бътън изобщо не записа участие в Q3. Британецът ще потегли от незавидната 13-а позиция в утрешното Гран при на Унгария.

Разочароващо бе състезанието и за пилота на Форс Индия Пол ди Реста, който отпадна още в Q1 и ще стартира от 18-о място.

По този начин Люис Хамилтън достига до трети пореден полпозишън, след като британецът вече потегли първи на "Силвърстоун" и "Нюрбургринг". Тогава обаче това така и не му донесе краен успех, като бившият световен шампион все още търси своята първа победа с цветовете на Мерцедес.

Днешният успех на Хамилтън пък изглеждаше донякъде неочакван, имайки предвид, че полпозишънът изглеждаше в кърпа вързан на Себастиан Фетел. По-малко от една стотна задържа британеца пред действащия световен шампион, но това се оказа напълно достатъчно в случая.

Водещи