Хамилтън допусна грешка, смята Дженсън Бътън 15.10 | 19:52

През следващия сезон Люис Хамилтън ще се състезава за отбора на Мерцедес

От Константин Симидчийски

Дженсън Бътън за пореден път подчерта, че отношенията му със съотборника в МакЛарън Люис Хамилтън са перфектни, въпреки че шампионът от 2008-ма година реши да подпише с Мерцедес за следващите три сезона.

Според Бътън преминаването на Люис в друг екип е грешка, защото в МакЛарън всички условия за идеални и няма основания да се търси промяна.

Самият Бътън обаче се присъедини към мненията, че британският отбор няма да може да се бори за титлата при пилотите, а за конструкторите ще бъде "трудно, но не и невъзможно". В момента 83 точки делят лидера Ред Бул от МакЛарън, а след Гран при на Корея Ферари вече е на втора позиция с 6 пункта повече от британците.

Бътън беше изхвърлен от състезанието на пистата "Йонам" още на третия завой в първата обиколка заради сблъсък с японския пилот на Заубер Камуй Кобаяши. Люис Хамилтън имаше кошмарна надпревара и едва успя да удържи 10-ата позиция. В същото време пилотите на Ред Бул завършиха първи и втори, а тези на Ферари - трети и четвърти.

"Люис определено прави грешка според мен, но всеки сам определя пътя си. Обаче са глупости твърденията, че вече не се интересува толкова от резултатите си в МакЛарън, защото и той, и екипът иска само победи до края на сезона.

Нашият отбор винаги се е грижел много добре за пилотите си и винаги им е давал шанс открито да се състезават, както и да изразяват мнението си по всякакви въпроси. Това няма да се промени в бъдеще, атмосферата ще си остане фантастична.

Просто някои хора с малко информация, но широка публика, искат да си кажат мнението, въпреки че не са компетентни по определени въпроси", коментира Бътън, визирайки именно спекулациите с мотивацията на Хамилтън.

"С Люис не сме близки приятели. Работим заедно и имаме прекрасни колегиални отношения", завърши Бътън.

Водещи

Най-четени