Хамилтън и Фетел си размениха по една победа преди битката за Япония 11.10 | 10:06

Автор на най-драматичното във втората тренировка бе пилотът на МакЛарън Серхио Перес, който катастрофира

От Мариян Найденов

Почти сигурният 4-кратен световен шампион Себастиан Фетел победи съотборника си в Ред Бул Марк Уебър, за да излезе на първа позиция във втората свободна тренировка на пистата "Сузука" в Япония.

След като в първата тренировка предимство имаха пилотите на Мерцедес, от Ред Бул отвръщат на удара и Фетел записа време от 1:33.852 мин., а Уебър с близо 2 десети по-слаб резултат.

Трети се нареди пилотът на Мерцедес Нико Росберг с време 1:34.114 минути. Четвърти и пети останаха пилотите на Лотус - Райконен и Грожан, като финландецът има предимство от 2 десети.

Хамилтън, който записа най-добро време в първата свободна тренировка, сега остана едва на шеста позиция. Британецът имаше тежки моменти на пистата, като само бързите му реакции и късметът го спасиха от удар.

Звездата на Ферари Фернандо Алонсо имаше същите преживявания, но и той се отърва само с вдигане на адреналина. Десетата позиция на испанеца обаче се оказа лесно препятствие за пределно мотивирания Фелипе Маса, който завърши на 8-ма позиция.

Топ 10 допълниха Даниел Рикиардо с Торо Росо на 7-ма позиция и Дженсън Бътън с МакЛарън на 9-та.

Автор на най-драматичното в тренировката бе пилотът на другия МакЛарън - Серхио Перес, който катастрофира. Пистата напускаха също и Кими, и Малдонадо, но без сериозни последствия.

Водещи

Най-четени