Хамилтън смята, че състезанието в Испания е непредвидимо 04.05 | 16:56

Четири различни отбора спечелиха първите четири старта и световният шампион от 2008 година смята, че нито един от тимовете не е явен фаворит в Барселона

От Иво Вецев

Пилотът на МакЛарън Люис Хамилтън смята, че битката за победата в Гран При на Испания е отворена благодарение на непредсказуемия старт във Формула 1 тази година.

Четири различни отбора спечелиха първите четири старта и световният шампион от 2008 година смята, че нито един от тимовете не е явен фаворит в Барселона.

"Представянето ни в Барселона по време на зимните тестове бе обещаващо, но формата през сезона все още е трудно да се определи. Така че е доста трудно да се предвиди кой ще спечели през уикенда.

Миналата година ние направихме чудесно състезание тук. Преследвах Себастиян Фетел до самия край. Мисля, че този сезон имаме сравнително добра кола, така че се надявам, че можем да направим още едно добро състезание", сподели британецът, който през 2011 година финишира втори след Фетел на "Каталуния".

Минлата година на Хамилтън му бе трудно да изпревари Фетел в DRS зоната. Той знае, че в Барселона изпреварванията винаги са предизвикателство и това допълнително ще усложни стратегията за гумите и баланса между формата в квалификациите и състезанието.

"Ще е интересно да се види каква ще е ситуацията с изпреварванията тази година. Тук това винаги е трудно, усетих го миналата година. Но се надявам комбинацията между между DRS и KERS да ни направи живота малко по-лесен.

Вярвам, че ще се представим добре в квалификациите, за да ни бъде по-лесно и на състезанието", добави Хамилтън.

Отборният директор на МакЛарън Мартин Уитмарш е на мнение, че състезанието на "Каталуния" ще даде по-реалистична картина на това какво очаква тимовете до края на кампанията.

"Състезанието в Барселона ще даде представа на всички екипи как гумите се справят в типичен европейски климат. Има какво още да научим", сподели Уитмарш.

Водещи

Най-четени