Хамилтън счупи рекорд на Сена 24.06 | 17:44

Люис спечели 66-ия си полпозишън в кариерата

От iNews.bg

Люис Хамилтън официално може да се похвали с един страхотен рекорд! Британецът спечели своя 66-и полпозишън, с което изпревари легендата във Формула 1 - Айртон Сена. До днес двамата деляха второто място в тази класация, но Хамилртн спечели квалификацията преди Гран при на Азербайджан. Единствено Михаел Шумахер има повече - 68, но и неговият рекорд вероятно ще бъде подобрен, предаде Sporta.bg.

Постижението си, Люис постигна, след като закова хронометара на 1:40,593 минута. Зад него остана неговият съотборник в "Мерцедес" Валтери Ботас. Финландецът ще стартира до Люис на първа линия, след като даде време с 0.434 по-бавно от това на британеца. 

На втора линия са колите на "Ферари". Кими Райконен бе с 1.100 секунди по-бавен от Хамилтън и се нарежда трети на стартовата решетка. С 0.148 секунди изоставане пък финишира Себастиан Фетел.

Проблеми за Даниел Рикардо обаче 3.33 минути преди края на последната част от квалификацията прекратиха за малко надпреварата. Той се удари в стената преди старт-финалната права. Това попречи на пилотите да продължат с бързите си обиколки и загубиха много време, за да направят по една загряваща след рестарта.

Водещи

Най-четени