Ханес Райхелт спечели спускането в Кицбюел 25.01 | 16:10

Победата за Австрия е първа от осем години на "Щрайф"

От Божидар Азманов

Ханес Райхелт спечели спускането на пистата "Щрайф" в австрийския зимен център Кицбюел, валидно за Световната купа в алпийските ски.

Състезанието е едно от най-престижните в календара на Белия керван, а в него домакините нямаха победа от цели осем години. За последно в спускането на "Щрайф" триумфира Михаел Валхофер през 2006-а година. 

Днес обаче Ханес Райхелт сложи край на чакането и финишира с време 2:03.38 минути. По този начин австриецът постигна първата си победа този сезон и общо осма седма в неговата кариера.

Втори остана Аксел Лунд Свиндал с изоставане от 21 стотни зад победителя, а трети се нареди Боде Милър, който направи един от най-добрите си стартове през този сезон. Американският ветеран остана на 34 стотни зад Райхелт.

В челната шестицата се вместиха още Адриан Тео, Кристоф Инерхофер и Карло Янка, който също показа, че навлиза в оптимална форма преди Игрите в Сочи.

В генералното класиране за Световната купа начело остава Аксел Лунд Свиндал с 837 точки, пред Марсел Хиршер със 735 точки и Алексис Пинтуро с 556 точки.

В дисциплината спускане първи е Свиндал с 440 точки, на второ място е Втори Ханес Райнхелт с 360 точки, а трети - Патрик Кюнг с 239 точки.

Водещи

Най-четени