Херардо Мартино е новият треньор на Барселона 23.07 | 14:00

Каталунците потвърдиха, че аржентинецът ще подпише за 2 години

От Константин Симидчийски

Шампионът на Испания Барселона официално потвърди назначението на Херардо "Тата" Мартино за нов старши-треньор на тима.

Договорът на аржентинския специалист е за срок от 2 години, като предстои да бъде обявено кога ще се състои официалното му представяне на "Камп Ноу". Контрактът също не е подписан, но предстои това да се случи съвсем скоро.

Както испанските медии съобщиха още снощи, Тата Мартино ще замени на поста оттеглилия се Тито Виланова, който ще продължи тежката си битка с рака.

Сред фаворитите за поста бе и новият наставник на Селта Луис Енрике, като се смяташе, че до последно шансовете на Мартино и Енрике са 50:50. В крайна сметка обаче, легендата на Барса ще остане във Виго, а през новия сезон ще премери сили с клуба на сърцето си.

За последно Херардо Мартино бе начело на родния си Нюелс Олд Бойс, като между 2006 и 2011 води националния отбор на Парагвай. С "гуараните" се представя блестящо и достига ¼-финалите на Мондиал 2010, където отстъпва трудно на бъдещия шампион Испания.

През 2007 година Херардо Мартино е избран за треньор №1 на Южна Америка, а през 2013 печели финалния турнир на аржентинския шампионат с Нюелс Олд Бойс.

Освен Парагвай и Нюелс Олд Бойс, Тата Мартино е бил начело още на Аресифе, Платензе, Институто, Либертад, Керо Портеньо и Колон.

Водещи

Най-четени