Хиршер зарадва Австрия със злато в слалома, Присадов - 32-ри 17.02 | 15:53

Българинът направи силен втори манш, Хиршер отсрами домакините на Световното

От Даниел Любомиров

Лидерът в класирането за Световната купа Марсел Хиршер донесе неистова радост на над 30 000 австрийски фенове, след като спечели златния медал в слалома на Световното първенство в Шладминг.

Голямата надежда на домакините оправда статута си на фаворит и изнесе две перфектни карания в маншовете, с което не остави съмнение, че е най-добрият в техничната дисциплина.

Той завърши с общо време 1:51.03 минути и беше лидер и в двете си пускания на пистата.

Хиршер вече има 3 медала от Световното първенство – той бе част от квартетът на Австрия, който спечели първата титла изобщо за страната в турнира в отборната надпревара, като също така грабна сребро в гигантския слалом.

Феликс Нойройтер достойно защити честта на Германия и може да се похвали с втората позиция, с което продължава отличното си представяне през сезона – той спечели слалома пред родна публика в Аделбоден и във Венген, като също така завърши втори на легендарния "Щрайф" в Кицбюел.

Германецът изоставаше с 0.28 секунди от лидера след първия манш, а второто му каране го отдалечи на 0.58, но стигна за сребърен медал.

Марио Мат пък допълни празника на домакинските фенове с приключване на 3-та позиция, което е първи медал за него и трети подиум през сезона след второто място в Аделбоден и третото в Загреб.

23-годишният австриец остана на 0.63 секунди от златния медалист, а основните му преследвачи след първия манш Манфред Мьолг (Италия) и Фриц Допфер (Германия) записаха по-слаби резултати при второто пускане (италианецът дори отпадна).

Шведът Андре Мирер остана на крачка от медалите с 4-то място на 0.4 секунди от Мат, като хърватинът Ивица Костелич приключи на 5-та позиция.

Единственият български представител в слалома Стефан Присадов направи много силно каране във втория манш и финишира на 32-ро място с общо време 2:00.51 минути.

Водещи

Най-четени