Хитрият Моуриньо покори "Анфийлд" 27.04 | 18:13

Челси направи интересна борбата за титлата в Англия

От Иво Вецев

"Анфийлд" беше готов за празник в неделния следобед, но Жозе Моуриньо и Челси провалиха плановете на феновете и Ливърпул, след като лондончани повалиха лидера в класирането с 2:0 в дербито от 36-ия кръг на Премиършип.

Единственото попадение в мача падна в 45' на двубоя, след като капитанът Стивън Джерард се отчете с ужасяваща грешка и подари топката на Демба Ба, който безпроблемно реализира сам срещу Миньоле.

Капитанът се опита да изкупи вината си, но Шварцер спаси няколко негови удари, а в края и Луис Суарес, който изигра най-слабия мач за сезона, пропусна да изравни шампионата. В добавеното време Вилиан се разписа на празна врата при контраатака и донесе победата на своите.

Така титлата вече не е в ръцете на Ливърпул, след като отборът има 80 точки и два мача повече от Манчестър Сити, който е трети със 74 пункта. Челси пък ще дебне своя шанс, като е с ъс 78 точки.

Лондончани прекратиха серията от 11 поредни победи на мърсисайдци, докато продължиха своята в неделните дни в Премиършип. Тимът вече е непобеден в 14 поредни мача и има 12 поредни победи в неделя.

В същото време Челси остава непобеден в мачовете срещу топотборите в Англия. Арсенал, Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, и Тотнъм не успяха да победят лондончани през този сезон.

Водещи

Най-четени