Холандия разгроми Испания и се подигра със световния шампион 13.06 | 22:00

"Лалетата" направиха немислимото и спечелиха с 5:1 срещу иберийците

От Краси Киров

Отборът на Холандия си отмъсти по най-добрия начин на Испания за загубата на финала на Мондиал 2010.

"Лалетата" не само разгромиха действащия световен и европейски шампион ами на моменти като, че ли се подиграха с иберийците.

Холандия спечели с 5:1 срещу Испания в първия мач на двата отбора от група B на световното първенство по футбол в Бразилия.

Световните шампиони започнаха в типичния си стил двубоя и упражниха натиск в началните минути. Испания поведе с гол Шаби Алонсо от дузпа, но пропуснаха да поведат с втори гол след като Давид Силва пропусна чисто положение. Това беше първия ключов момент в мача.

Веднага след това Робин ван Перси изравни с летящ плонж, а Робен изведе "лалетата" напред минути след началото на втората част. Стефан де Врай отбеляза след статично положение. Тук беше и втория ключов момент в мача защото испанците протестираха много срещу гола заради съприкосновение между Касияс и Ван Перси.

Това изглежда изнерви много вратаря и малко след това той подари топката на Ван Перси, който наказа грешката за 4:1. Тогава дойде моментът на другия летящ холандец Ариен Робен, който надбяга Рамос и Пике, а след това финтира вратаря и защитник, за да отбележи петия гол.

До края Холандия беше пълен господар и можеше да отбележи още голове, докато немощта на Испания си пролича при огромния пропуск на резервата Фернандо Торес.

Вижте подробности и видео от мача Испания – Холандия в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени