Хондурас поднесе голямата изненада, изхвърляйки Испания от Лондон 2012 30.07 | 09:25

Хондурасците се наложиха с минималното 1:0 на "Сейнт Джеймсис Парк" в Нюкясъл, но това беше достатъчно да елиминира иберийците, за които това бе втора загуба в групата

От Мариян Найденов

Отборът на Хондурас хвърли една от големите бомби на олимпийския футболен турнир в Лондон, след като изхвърли от надпреварата считания за един от големите фаворити за титлата тим на Испания. Хондурасците се наложиха с минималното 1:0 на "Сейнт Джеймсис Парк" в Нюкясъл, но това беше достатъчно да елиминира иберийците, за които това бе втора загуба в групата.

Така "Ла Фуруя" отпада от надпреварата, след като в първия кръг испанците допуснаха поражение и от Япония, също с 0:1. След тези две загуби, на испанците не им остава нищо друго, освен да играят за престиж в последната си среща от група "D" срещу Мароко.

В състава на испанците личаха имената на трима шампиони от Евро 2012 - Жорди Алба, Хуан Мата и Хавиер Мартинес, но това не помогне на "фуриите" да избегнат неприятното поражение. Единственото попадение в двубоя падна още в 7-ата минута и бе дело на Хари Бенгстън. Нападателят на Хондурас бе най-съобразителен при едно центриране в наказателното поле и успя да засече топката в мрежата на Давид Де Хеа.

До края на мача "Ла Фурия" обсади вратата на скромния отбор от Централна Америка, като испанските футболисти направиха непростими пропуски, а в 54-ата минута и гредата помогна на Хондурас след изстрел на Адриан. За съжаление на испанците обаче, те така и не успяха да стигнат до гол и напуснаха надпреварата безславно.

След тази победа отборът на Хондурас събра 4 точки, с които заема второ място във временното класиране на група D, а Испания е на последната 4-а позиция без точков актив.

Водещи

Най-четени